Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Διατροφικές «ατασθαλίες»? Ε…και?






Πώς θα μπορούσαμε να παραλείψουμε «βοήθειες» μετά τις μικρές ή μεγάλες διατροφικές ατασθαλίες των τελευταίων ημερών?  Κάποιοι από εμάς νιώθουμε ένοχοι, κάποιοι όχι, όλοι όμως νιώθουμε την ανάγκη από την αίσθηση ενός οργανισμού καθαρού, ευκίνητου. Ολοι έχουμε την ανάγκη να νιώσουμε  μια μικρή «ευτυχία».


Είναι πολύ εύκολο να αποτοξινώσουμε τον οργανισμό μας αρκεί να εναρμονίσουμε τη θέληση με την πράξη. Η προσπάθεια μικρή αλλά τα οφέλη μεγάλα, σωματικά και ψυχικά.  

Και ξεκινάμε………………


Εντάσσουμε στο διαιτολόγιό μας  άφθονες φυτικές ίνες. Οπως:


  • Φρέσκα φρούτα με έμφαση στα μήλα, βατόμουρα, μπανάνες, ακτινίδια, φράουλες, πορτοκάλια, μάνγκο , πεπόνι,
  • Λαχανικά με έμφαση στα ραδίκια, αγκινάρες, λάχανο, μπρόκολο, καρότα, αγκινάρες, γλυκοπατάτες, κουνουπίδι, ντομάτες, λαχανάκια Βρυξελλών, πιπεριές, σπανάκι, σπαράγγια,
  • Καστανό ρύζι
  • Μαύρα φασόλια
  • Ελιές
  • Σόγια


Καταναλώνουμε πολλά υγρά.  
Οπως:
  • Νερό (τουλάχιστον 1,5 λίτρο την ημέρα) προσθέτοντας χυμό λεμονιού το οποίο περιέχει κιτρικό οξύ μειώνοντας έτσι το λίπος στο σώμα μας αλλά και δίνοντας γεύση στο νερό μας. Στο σημείο αυτό καλό θα ήταν να βουρτσίζουμε τα δόντια μας ανάμεσα στα γεύματα μας για να προλάβουμε τη διάβρωση των δοντιών από το οξύ που περιέχει το λεμόνι.  
  • Πράσινο τσάι μέχρι 2 φλιτζάνια την ημέρα. Οι ευεργετικές ιδιότητές του συμβάλουν ακόμη και στη ρύθμιση του σωματικού βάρους αφού το ίδιο και τα εκχυλίσματά του καταπολεμούν την παχυσαρκία και μειώνουν την «κακή χοληστερόλη».
  • Χυμούς φρούτων
  • Χυμούς λαχανικών
  • Ροφήματα πρωτεΐνης


Προτιμούμε τα βιολογικά άσπρα κρέατα (κοτόπουλο, γαλοπούλα), ψάρια (σολωμό, τόνο, σαρδέλα), αυγά ως τις καλύτερες πηγές πρωτεΐνης.




Αποφεύγουμε τη ζάχαρη, το αλκοόλ, το άσπρο αλεύρι.


Τέλος κοιμόμαστε επαρκώς περίπου 7-8 ώρες την ημέρα, ασκούμαστε γιατί η άσκηση βοηθάει στην αποτοξίνωση του οργανισμού μας, αναπνέουμε βαθιά έτσι ώστε το οξυγόνο να κυκλοφορεί πληρέστερα στον οργανισμό μας και δίνουμε έμφαση στα θετικά συναισθήματα μας κρατώντας το άγχος και τα αρνητικά συναισθήματα μακριά…..


Πάμε να δοκιμάσουμε όλα τα παραπάνω για 7 ημέρες? Ίσως παρατηρήσουμε μεγάλες αλλαγές στη διάθεσή μας και στο σώμα μας και υιοθετήσουμε έναν καινούργιο τρόπο ζωής!




Η Herbalife έχει τη δυνατότητα να προσφέρει λύσεις και ιδέες την περίοδο της αποτοξίνωσης.
Οπως:


Χυμό Αλόης: Αναζωογονητικό & καταπραϋντικό ποτό Αλόης









Στιγμιαίο ρόφημα βοτάνων : Αναζωογονητικό ρόφημα που περιέχει μαύρο, πράσινο τσάι, κάρδαμο, εκχυλίσματα λουλουδιού malva & ιβίσκο.







  





Ρόφημα Πρωτείνης: Πλούσιο σε πρωτεϊνη σόγιας και πρωτεϊνη γάλακτος.








 

Φυτικές ίνες και βότανα: Συμπλήρωμα φυτικών ινών. Περιέχει φυτικές ίνες βρώμης,μαϊντανού, άνθη πορτοκαλιάς, ιβίσκο και σπόρους μάραθου σε σκόνη.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου