Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Οι ανδρικοί μύες και οι 7 τροφές



Όχι! Δεν ξεχάσαμε τους άνδρες σε αυτό το blog! Πώς θα μπορούσαμε άλλωστε!  
Θα αναφερθούμε στις τροφές που αναπτύσσουν τους μύες. Πιστεύουμε ότι απασχολούν αρκετούς άνδρες στις μέρες μας.


Για την ανάπτυξη των μυών απαιτούνται πολλά υγρά (χυμοί φρούτων, λαχανικών, νερό), τροφές πλούσιες σε ενέργεια και….. άρση βαρών.


Το παν είναι να τεθεί σε εφαρμογή ένα καθημερινό πρόγραμμα διατροφής με τις παρακάτω τροφές και φυσικά ένα πρόγραμμα άσκησης της αρεσκείας και των δυνατοτήτων του καθενός.


Φρούτα και τα λαχανικά: Eίναι το θεμέλιο της υγιεινής διατροφής, παρέχοντας φυτικές ίνες, βιταμίνες και ανόργανα άλατα. Τα λαχανικά επιπλέον περιέχουν και μικρές  ποσότητες πρωτεΐνης.





Γαλακτοκομικά:  Είναι πηγή υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης, υδατανθράκων, βιταμινών D, κάλιου και ασβεστίου. Πολλοί αθλητικοί διατροφολόγοι προτείνουν σοκολατούχο γάλα ή ένα ρόφημα πρωτεΐνης ως ένα καλό ρόφημα αποκατάστασης μετά την προπόνηση. Η κατανάλωση ενός ροφήματος με πρωτεΐνες μέσα σε μια ώρα μετά την προπόνηση θα δώσει στους μύες τα απαραίτητα δομικά στοιχεία για να αναπτυχθούν.  





Άπαχο κρέας:  Eίναι μια σημαντική πηγή πρωτεΐνης, σιδήρου για τη μεταφορά οξυγόνου στους μύες και αμινοξέων όπως λευκίνη, η οποία, θεωρείται ότι συνεισφέρει στην ανάπτυξη των μυών.








Σκούρο κρέας κοτόπουλου:  Παρέχει σε σύγκριση με το λευκό κρέας 25% περισσότερο σίδηρο και τρεις φορές περισσότερο ψευδάργυρο για ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα.

  





Αυγά:  Περιέχουν πρωτεϊνη και όλα τα απαραίτητα αμυνοξέα.  Ένα αυγό την ημέρα είναι αρκετό  χωρίς να αφαιρείται ο κρόκος στον οποίο υπάρχει η μισή ποσότητα πρωτεΐνης. 






 Ξηροί καρποί:  Ανάλατοι – ωμοί ή ψημένοι - είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης. Περιέχουν επίσης βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και υγιεινά λίπη.











Φασόλια και δημητριακά ολικής αλέσεως: Περιέχουν υδατάνθρακες, μικρές ποσότητες πρωτεΐνης για την ενέργεια και την ανάπτυξη των μυών, μαζί με φυτικές ίνες, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.
 







Ο συγχρονισμός υγιεινής διατροφής και άσκησης είναι το παν.

Η ανάπτυξη των μυών όμως ξεκινά από το ψυγείο και καταλήγει στον πάγκο της γυμναστικής!

Πρέπει όμως να είμαστε προσεκτικοί.  Πρέπει να υπάρχει μια λεπτή ισορροπία αρκετών θερμίδων όχι όμως πάρα πολλών που μπορεί να οδηγήσουν στην απόκτηση σωματικού λίπους.

Η Herbalife έχει τη δυνατότητα να προσφέρει αμεσότερα αποτελέσματα στο πλαίσιο πάντα ενός υγιεινού τρόπου διατροφής με επιστημονικά ελεγμένα προϊόντα χωρίς τεχνητά χρώματα και αρώματα:


 Πρωτεϊνούχο Ρόφημα Formula 1

Προσφέρει εξαιρετική ισορροπία υψηλής ποιότητας πρωτεΪνών από σόγια και γάλα, σημαντικά ιχνοστοιχεία και πρόσθετα βότανα και μυρωδικά. Περιέχει επίσης ασβέστιο, Βιταμίνη C, Βιταμίνη Ε, Βιταμίνη Α, Κάλλιο, Μαγνήσιο, Νιασίνη) Διατίθεται σε 6 υπέροχες γεύσεις (Βανίλια, σοκολάτα, φράουλα, τροπικά φρούτα, καπουτσίνο, cookies & cream, καραμελωμένο μήλο & κανέλα).





Πρωτεϊνούχο Θρεπτικό Ρόφημα Formula 1 Sport
Περιέχει 18 g πρωτεΐνη η οποία υποστηρίζει την ανάπτυξη άπαχης μυϊκής μάζας, μοναδικό μείγμα πρωτεϊνών – υδατανθράκων με φυτικές ίνες και σημαντικές βιταμίνες ( Βιταμίνες C, Ε & Σελήνιο) και ιχνοστοιχεία. Διατίθεται σε γεύση Βανίλια και χρησιμοποιείται πριν και μετά την προπόνηση. Ειδικό για ανθρώπους που ασκούνται συστηματικά και για αθλητές.






 Φυτικές ίνες

Συμπλήρωμα φυτικών ινών, περιέχει φυτικές ίνες βρώμης, μαϊντανό,

άνθη πορτοκαλιάς, ίβισκο και σπόρους μάραθου σε σκόνη.
 





 


Ξηροί καρποί Σόγιας
9g πρωτεΐνης για να βοηθήσουν στο χτίσιμο άπαχης μυϊκής μάζας
113 kcal, γευστικά και ελαφρώς αλατισμένα.

 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου