Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Σας ανησυχεί που μεγαλώνετε? Υπάρχουν "λύσεις"!




Πολλοί από εμάς νιώθουμε απελπισμένοι βλέποντας τα πρώτα σημάδια γήρανσης φτάνοντας σε ακραίες λύσεις για να γυρίσουμε πίσω το ρολόι του χρόνου. 
Οι λύσεις δεν χρειάζεται να είναι ακραίες. Οι λύσεις είναι απλές και προπαντός αποτελεσματικές.

Στόχος μας λοιπόν είναι να περνάμε μέσα από το χρόνο υγιείς και σοφότεροι. Ας αγκαλιάσουμε το μέλλον και ας προετοιμαστούμε σωστά.
Δεν μπορούμε να σταματήσουμε το ρολόι αλλά μπορούμε να επιβραδύνουμε τη διαδικασία της γήρανσης υιοθετώντας μια υγιή και δραστήρια ζωή.

Δεν είμαστε σοφοί ούτε πιο έξυπνοι….. συλλέξαμε όμως πληροφορίες από ειδικούς και μπορούμε να βοηθήσουμε δίνοντας λύσεις στις ανησυχίες σας.
Παραθέτουμε λοιπόν τις συνέπειες που προκαλεί το πέρασμα του χρόνου στο σώμα μας. και πως μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε.... 


Απώλεια οστικής πυκνότητας
Με το πέρασμα των χρόνων παρατηρείται απώλεια οστικής πυκνότητας και ειδικότερα ισχύει για τις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση. Καθώς τα οστά χάνουν ασβέστιο και άλλα μέταλλα μπορούν να γίνουν εύθραυστα. Η απώλεια της οστικής πυκνότητας μπορεί να προκαλέσει ορθοστατικές αλλαγές επειδή η σπονδυλική στήλη είναι σε λιγότερο ισχυρή θέση ώστε να υποστηρίξει το σώμα.
Η σωματική άσκηση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τη διατήρηση της οστικής πυκνότητας, ιδίως το περπάτημα και το τρέξιμο. Αν κρατήσουμε τις αρθρώσεις μας σε κίνηση, είναι λιγότερο πιθανό να εμφανιστεί απώλεια κινητικότητας και πόνος που προκαλεί η αδράνεια.

Απώλεια μυϊκής μάζας
Με το πέρασμα των χρόνων, η δύναμη αρχίζει να μειώνεται και ο μυϊκός τόνος εξασθενεί. Η απώλεια μυϊκής μάζας πιστεύεται ότι προκαλείται από έναν αριθμό παραγόντων συμπεριλαμβανομένων των ορμονών, των νεύρων αλλά και διαιτητικών ζητημάτων.
Ασκήσεις αντίστασης ή ασκήσεις με ποικιλία βαρών μπορούν να επιβραδύνουν την απώλεια της μυϊκής μάζας. Οι ασκήσεις με βάρη μπορούν να βοηθήσουν ώστε να οικοδομηθεί μυϊκή μάζα και να διατηρηθεί η μυϊκή μας δύναμη.

Ορμονικές αλλαγές
Οι ορμονικές αλλαγές είναι γεγονός τόσο για τους άντρες όσο και για τις γυναίκες. Οι αλλαγές αυτές μπορεί να συνοδεύονται και από αύξηση του σωματικού βάρους.
Είναι σημαντικό να διατηρήσουμε την εσωτερική μας ισορροπία και να επιδοθούμε και σε χαλαρωτικές δραστηριότητες όπως είναι η γιόγκα, ο διαλογισμός ή ακόμα και η συμμετοχή μας σε μια νέα δραστηριότητα.

Καθώς μεγαλώνουμε κατανοούμε καλύτερα τις δυνατότητές μας αλλά και τους περιορισμούς μας. Αυτό μας βοηθά να λαμβάνουμε καλύτερες αποφάσεις.


Αντιλαμβανόμαστε ότι η διατροφή και η άσκηση παίζουν σημαντικό ρόλο ώστε να καταπολεμήσουμε τα σημάδια της γήρανσης, να καθυστερήσουμε το χρόνο.

Μην περιμένετε λοιπόν να δείτε τα πρώτα σημάδια, δράστε με αποτελεσματικότητα.

Η Herbalife σας εξασφαλίζει και σας υποστηρίζει τόσο στο καθημερινό σας διαιτολόγιο όσο και στη σωματική άσκηση δίνοντας υγιείς, επιστημονικά ελεγμένες και αποτελεσματικές λύσεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου